Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ Oost Brabant wil Expertisecentrum Depressie Jeugd oprichten

Redacteur Zorgvisie
GGZ Oost Brabant wil een Expertisecentrum Depressie Jeugd oprichten. Daarmee moet de zorg voor depressieve en suïcidale jongeren worden opgeschroefd. Dat meldt het Brabants Dagblad.
Jeugdggz-iStock-400.jpg
Foto: iStock

GGZ Oost Brabant is al enkele jaren bezig met het zogeheten STORM-project. Daarbij worden schoolgaande jongeren gescreend op depressieve klachten. Het nieuwe Expertisecentrum wordt een aanvulling op dit project en zal vooral gericht zijn op gespecialiseerde patiëntenzorg, innovatie behandelingen, wetenschappelijk onderzoek en het verspreiden van kennis over jongeren met een depressie, schrijft het Brabants Dagblad.

Behoefte aan expertisecentrum
Daan Creemers, psycholoog en onderzoeker bij GGZ Oost Brabant, zegt in het dagblad dat hij de heftigheid van depressies onder jongeren in de regio ziet toenemen. ‘Er is een groep jongeren die een slechte prognose heeft en een grote kans heeft om door te glijden richting een chronische depressie of suïcidepogingen. Er is daarnaast steeds meer evidentie dat er grote verschillen zijn in onder andere aanleg en de oorzaak van de depressie. Daarom moet je ook veel meer inzoomen op gepersonaliseerde, individuele behandelingen.’

Dossier geestelijke gezondheidszorg Dossier met nieuws, opinie en achtergrond over de geestelijke gezondheidszorg (ggz). De artikelen gaan onder andere over de diverse zorgorganisaties, beddenreductie, e-health in en bekostiging van de ggz. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.