Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Ggz-therapeuten schorten hoofdlijnenakkoord op

De bezuinigingsdrift van de overheid bedreigt de positie van vrijgevestigde psychotherapeuten en psychologen. De Nederlandse Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (NVVP) werkt daarom niet meer mee aan de uitvoering van het hoofdlijnenakkoord ggz.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Ggz-therapeuten schorten hoofdlijnenakkoord op

De NVVP is woedend over een voorstel van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) van eind maart. Daarin staat dat psychotherapeuten vanaf 2014 geen hoofdbehandelaar mogen zijn in de gespecialiseerde ggz. Zij zouden alleen nog kortdurende laagcomplexe ggz mogen leveren in de zogeheten basis-ggz. Volgens de NVVP is dit in strijd met het hoofdlijnenakkoord dat minister Schippers een jaar geleden met de ggz heeft afgesloten.

NVVP: vrijgevestigden buitenspel

Daarnaast geeft de IGZ een nieuwe definitie van complexe zorg. Om die te mogen leveren moeten ggz-aanbieders multidisciplinair werken en 24/7-diensten kunnen aanbieden. Dat komt erop neer dat alleen instellingen nog complexe

2
39

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Laat me niet lachen ‘om ptn minder op te nemen’, die zien ze namelijk nooit, dit gaat over zgn. weltschmerz-klanten, dus neurosenleer. Dus heel snel terug naar het oude IMP-model, waar de meest deskundige krachten de intakes deden(er was hierarchie in het werk,allemaal verdwenen door dat RIAGG gedoe) en er een loondienst verhouding was.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.