Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Ggz-therapeuten schorten hoofdlijnenakkoord op

De bezuinigingsdrift van de overheid bedreigt de positie van vrijgevestigde psychotherapeuten en psychologen. De Nederlandse Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (NVVP) werkt daarom niet meer mee aan de uitvoering van het hoofdlijnenakkoord ggz.
Ggz-therapeuten schorten hoofdlijnenakkoord op

De NVVP is woedend over een voorstel van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) van eind maart. Daarin staat dat psychotherapeuten vanaf 2014 geen hoofdbehandelaar mogen zijn in de gespecialiseerde ggz. Zij zouden alleen nog kortdurende laagcomplexe ggz mogen leveren in de zogeheten basis-ggz. Volgens de NVVP is dit in strijd met het hoofdlijnenakkoord dat minister Schippers een jaar geleden met de ggz heeft afgesloten.

NVVP: vrijgevestigden buitenspel

Daarnaast geeft de IGZ een nieuwe definitie van complexe zorg. Om die te mogen leveren moeten ggz-aanbieders multidisciplinair werken en 24/7-diensten kunnen aanbieden. Dat komt erop neer dat alleen instellingen nog complexe

2
29

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.