Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gia Wallinga nieuwe Directeur Zorg bij Icare Verpleging en Verzorging

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Gia Wallinga wordt per 1 februari Directeur Zorg bij Icare Verpleging en Verzorging. Samen met Dennis van Achthoven, Directeur Bedrijfsvoering, vormt zij vanaf begin volgende maand de directie van de zorgorganisatie.
Wallinga
Foto: Icare

Wallinga is onder meer voorzitter bij V&VN Verpleegkundigen Maatschappij en Gezondheid en actief in de beroepsontwikkeling van verzorgenden en wijkverpleegkundigen. Het verminderen van de regeldruk staat hoog op haar agenda. Icare is blij met de benoeming van Wallinga wegens haar bevlogenheid, grote zorginhoudelijke expertise en een groot netwerk.

Shared Governance

Wallinga was tot en met 2016 lid van de raad van toezicht van Dimence. Sinds 1987 heeft Wallinga een carrière opgebouwd binnen Icare, waarbij zij onder meer werkte als  wijkverpleegkundige en stafverpleegkundige. De laatste zeventien jaar is zij bij Icare werkzaam geweest als rayonmanager van de rayons Flevoland en later IJssel-Zwartewater. Om te komen tot goede zorg voor klanten heeft Wallinga een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van Excellente zorg en de Shared Governance organisatiestructuur.

Uitdaging

Met deze benoeming is de directie van Icare weer compleet. De komende jaren staan verpleging en verzorging voor grote uitdagingen, die vragen om slagvaardige aansturing vanuit vakinhoudelijk perspectief.

Icare biedt verpleging en verzorging mijn mensen thuis of in een verpleeg- of verzorgingshuis en is actief in de provincies Gelderland, Flevoland, Overijssel en Drenthe. De organisatie telt ruim zesduizend medewerkers. Icare wil het welzijn en de zelfredzaamheid van mensen bevorderen en streeft daarbij naar eigen regie van de cliënt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.