Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gilde Healthcare haalt 100 miljoen op

Gilde Healthcare haalt 100 miljoen euro op voor een nieuw investeringsfonds gericht op zorgbedrijven. Het nieuwe fonds, dat Gilde Healthcare Services II heet, gaat investeren in Nederlandse en Duistse zorgbedrijven.
Gilde Healthcare haalt 100 miljoen op

Gilde Healthcare Services II richt zich op gespecialiseerde klinieken, ouderenzorg, eerstelijnszorg, GGZ, uitbesteding, medische toeleveranciers en andere zorgbedrijven. Het fonds heeft een onderscheidende investeringsstrategie met een focus op bedrijven die zich richten op het leveren van betere zorg tegen lagere kosten.

Trots

Jasper van Gorp, Managing Partner van Gilde Healthcare Services: ‘Wij zijn verheugd met het ophalen van ons nieuwe fonds en in het bijzonder met de sterke basis van gerenommeerde beleggers. We hebben nu meer kapitaal beschikbaar om private zorgondernemingen te ondersteunen. Daarbij richten wij ons op bewezen business modellen en werken wij nauw samen met management teams om de groei mogelijk te maken. We zijn trots een actieve rol te kunnen spelen in het verbeteren van de kwaliteit van de zorg.’

Kapitaal

In de afgelopen jaren heeft Gilde Healthcare Services een portfolio opgebouwd van snelgroeiende zorgbedrijven. De investeerder heeft bijvoorbeeld de fysiotherapie keten Fysius Rugexperts ondersteund in haar uitbreiding van 13 naar 26 vestigingen. Fysius heeft daarmee landelijke dekking gerealiseerd en betaalbare zorg voor patiënten met rugpijn beschikbaar gemaakt. Gilde Healthcare Services heeft ook de verzelfstandiging van Viroclinics Biosciences uit het Erasmus Medisch Centrum geleid. Het fonds biedt het bedrijf hands-on ondersteuning en kapitaal voor de uitrol van het internationale groeiplan. Viroclinics is actief in diagnostiek en contract research diensten aan de farmaceutische industrie op het gebied van virologie. De onderneming is marktleider geworden op het gebied van influenza en andere virussen en werkt in opdracht van nagenoeg alle grote internationale farmaciebedrijven.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.