Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gita Gallé nieuwe voorzitter Deventer Ziekenhuis

Mark van Dorresteijn
Gita Gallé is per 1 november benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van het Deventer Ziekenhuis. Ze volgt interimvoorzitter Piet-Hein Buiting op, die met zijn vertrek de interim-periode beëindigd.
Gita Gallé nieuwe voorzitter Deventer Ziekenhuis
Foto: Jeroen Bosch Ziekenhuis

Gallé is sinds 2010 lid van de raad van bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in s’-Hertogenbosch. Daarvoor was ze gedurende bijna zes jaar directeur van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.

Ervaring

Binnen het JBZ onder andere de portefeuille Human Resources. Ook zorgde ze voor aansturing van diverse Resultaat Verantwoordelijke Eenheden. Tevens was zij verantwoordelijk voor het programma Digitaal Werken: de selectie en implementatie van een nieuw epd/zorglogisitiek systeem. Verder behartigde zij de relaties met de eerste lijn en heeft invulling gegeven aan de realisatie van de HAP bij de SEH. Gallé beschikt over een ruime  ervaring, die zij zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid opdeed. Zo werkte zij enkele jaren bij de KLM in management- en marketingfuncties, waarbij verbetering van serviceverlening aan passagiers centraal stond. Eerder was zij directeur van de Publieksdienst bij de gemeente Almere.

Raad van toezicht

De Raad van Toezicht is verheugd over de aanstelling van Gallé. ‘Met haar komst halen we iemand binnen die de ziekenhuissector goed kent en die zich sterk heeft gemaakt voor een meer klantgerichte en patiëntgerichte inrichting van de zorg. Deze ambitie is ook in het Deventer Ziekenhuis uitgesproken bij de introductie van de nieuwe toekomststrategie’, aldus voorzitter John van Eijndhoven van de Raad van Toezicht van het Deventer Ziekenhuis.

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.