Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GL wil noodfonds voor zorghervorming

Mark van Dorresteijn
GroenLinks wil dat er een noodfonds komt voor mensen die veel last krijgen van de veranderingen in de langdurige zorg. GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman wil dat idee deze week voorstellen bij de begrotingsbehandeling van VWS.
GL wil noodfonds voor zorghervorming
Foto: ANP Bart Maat

De partij liet TNS Nipo onderzoek doen naar de verwachtingen van de overheveling van zorgtaken naar de gemeenten. Hoewel een grote groep ondervraagden nog een slag om de arm houdt, is de tendens dat men minder professionele zorg verwacht te ontvangen. Slechts weinig mensen verwachten dat familie of vrienden voor hen kunnen zorgen en een minderheid durft dit te vragen aan de eigen omgeving. De meeste ondervraagden verwachten genoeg zorg te blijven ontvangen om thuis te blijven wonen. Maar als dat niet meer lukt, gaan maar weinigen ervan uit dat ze passende zorg vinden bij een instelling.

Onderzoek

Het onderzoek van TNS Nipo wordt nog tweemaal herhaald in 2015 om de gevolgen van het overhevelen van de zorg naar de gemeenten in kaart te brengen.

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.