Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Go Cure-regeling voor bouw ziekenhuizen verlengd

Mark van Dorresteijn
De Go Cure-regeling (Garantie Ondernemingsfinanciering curatieve zorg) is verlengd tot en met 31 december 2011. Dat melden de ministeries voor Volksgezondheid en Economische Zaken.
Go Cure-regeling voor bouw ziekenhuizen verlengd

De regeling ondersteunt zorginstellingen bij het aantrekken van nieuwe bankleningen voor financiering van (ver)bouw, renovatie of groot onderhoud. De overheid staat bij nieuwe bankleningen van 1,5 tot 50 miljoen euro voor 50 procent garant.

Garantie

Voor de Go Cure is vanaf het begin 250 miljoen euro beschikbaar. Met 50 procent garantie kan dus voor 500 miljoen euro aan leningen verstrekt worden. Tot nu toe is zes keer een beroep gedaan op deze regeling en is inmiddels ruim 67 miljoen euro verleend.

Diakonessenhuis

Het Diakonessenhuis in Utrecht is het eerste ziekenhuis dat gebruikmaakt van de GO Cure. Dankzij de regeling kan het stadsziekenhuis beginnen aan een nieuw Acuut Centrum. Het hightech centrum, waarin diverse acute zorgdisciplines zijn samengevoegd, gaat behoren de meest innovatieve spoedzorgcentra van Nederland. Naast de overheid zijn Rabobank Utrechtse Heuvelrug en de Bank Nederlandse Gemeenten betrokken bij de financiering. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Brabant niet garant voor nieuwbouw ziekenhuis

Afschaffing bouwregime loont

VUmc haalt 246 miljoen binnen voor bouwprojecten

Gezocht: Zorgmanager en Talent van het jaar 2011

De inschrijving voor Zorgmanager en Talent van het jaar 2011 is weer gestart.
Meer over de procedure.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.