Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Google Glass helpt emoties herkennen

Redacteur Zorgvisie
Een nieuwe functie voor de Google Glass moet kinderen met autisme helpen de stemming van anderen te ‘lezen’. Daardoor kunnen ze beter begrijpen hoe iemand reageert.
GoogleGlass400.jpg
AP Photo/Seth Wenig.

De nieuwe functionaliteit werd bedacht door Catalin Voss, student aan Stanford University in Amerika. Hij wil het makkelijker maken voor kinderen met autisme om gevoelens van andere mensen in te schatten en zoekt daarbij naar een toegankelijke manier om dat te doen. Voss kreeg afgelopen week 15.000 dollar om zijn idee verder uit te werken.

Emoties herkennen
Om de emoties van de gesprekspartner te lezen, filmt de Google Glass het gezicht van die persoon. De beelden worden direct doorgestuurd naar de smartphone van de gebruiker, die ze analyseert en aangeeft welke emotie de ander uit. De filmpjes en bijbehorende analyse worden op de telefoon opgeslagen, zodat de gebruiker alles kan terugkijken en ervan kan leren. Uiteindelijk is het de bedoeling dat kinderen met autisme ook zonder Google Glass emoties en gezichtsuitdrukkingen leren herkennen.  

Dossier Innovatie in de zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.