Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Gouden handdrukken Philadelphia-top

Redactie Zorgvisie
De twee ontslagen topbestuurders van zorginstelling Philadelphia hebben forse vergoedingen gekregen. De financiële man, Theo Kralt, kreeg in oktober vorig jaar 328.000 euro mee, bestuursvoorzitter Frits Brink 219.000 euro.

De bedragen komen uit het jaarverslag van Philadelphia. Uit het jaarverslag blijkt verder dat de organisatie in 2008 een verlies van 18,4 miljoen heeft geleden. Het gaat om een optelsom van verliezen. Zo heeft de organisatie een verlies geleden op zorgverlening van 6,5 miljoen euro. Onder bijzondere projecten wordt een verlies geboekt 5,6 miljoen euro. Niet duidelijk is wat daar onder verstaan moet worden. Verder is er een reorganisatievoorziening van negen miljoen, een verlies van vier miljoen op het kruiswerk West-Veluwe en een afwaardering op het onroerend goed van 0,6 miljoen. Philadelphia maakt ook nog melding van ‘nagekomen, niet voorziene baten’ ter waarde van 7,3 miljoen. Zonder die baten zou het verlies 25,7 miljoen zijn geweest. De verliezen van Philadelphia brengen ook het concern Espria in de rode cijfers (5,1 miljoen). (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Philadelphia stapt uit samenwerkingsverbond Espria

Espria-bestuurders gedaagd om aankoop Beverweert

Spanningen bij Espria-dochter Kruiswerk West-Veluwe

Geen toestemming voor fusie Espria

7 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. En dan zijn we er nog niet! In april 2009 was het arbeidsproces van dhr Kralt. Oktober wordt het dienstverband beeindigd. Dat betekent ook in 2009 nog gewoon salaris. Dhr Brink schijnt 2 jaarsalarissen bedongen te hebben. D.w.z. nog op de loonlijst van 2010. Wie kontroleert er dan nog. Bovendien moeten er nog premies zorgkosten en pensioen bij opgeteld worden. Deze staan ook op de lijst apart vermeld. Auto (Audi A8), zie lijst, schijnt niet ingeleverd te zijn(worden). Ook erbij optellen dus.
    Conclusie: gouden handdruk voor de heren samen van tegen de 2 miljoen. En wellicht wordt er nog meer gevonden. Maar wie heeft het nu over het personeel dat de shit mag opruimen of aan de kant is geschoven? Meneer Brink voelt zich niet verantwoordelijk zei hij in een reactie op de cijfers. Een groter brevet van bestuurlijk onvermogen kan hij niet afgeven. Maar ach, hij heeft wel goed voor zichzelf gezorgd en zijn CDA good-old boys dekken het wel af.
    We weten nu in ieder geval wat we niet meer moeten gaan stemmen.

  3. Wie is er telkens toch gebaat bij een fusie.De ene Stichting overtreft de andere.Logge onpersoonlijke apparaten worden het.Ons bestel is dan ook nog eens zo naief, om de “prutsers”aan onze oorspronkelijk goed georganiseerde zorg een vergoeding mee te geven ,”wegens goed verrichte”arbeid? asociale energievreters van ons gemeenschapsgeld zijn het.Want wat men vergeet is vaak het traject, wat hieraan vooraf is gegaan, om tot fusies te komen.Veel mensenleed en veel onnodige kosten.En wat levert het nu netto onder de streep op?Ik heb dit dagelijks van een afstandje mee kunnen bekijken, maar helaas,ik paste niet in dat “prutsers”wereldje.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.