Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Gouden handdrukken zorg maximaal 75.000 euro

Mark van Dorresteijn
Gouden handdrukken in de zorg worden tot een maximum van 75.000 euro beperkt. Dat blijkt uit het vandaag gepresenteerde concept-regeerakkoord van de VVD en het CDA.
Gouden handdrukken zorg maximaal 75.000 euro

Het kabinet besloot in 2009 al dat bestuurders maximaal een jaarsalaris vergoeding meekrijgen bij vertrek. VVD en CDA gaan nog een stap verder door het maximum terug te brengen naar maximaal 75.000 euro.

Gouden handdrukken

Met de nieuwe regel wordt afgerekend met de forse afkoopsommen die worden uitgekeerd in de zorg. Voorbeelden van gouden handdrukken in de zorg zijn er genoeg: drie bestuurders van Zorgorganisatie Stichting WWZ-Mariënstaete-Valent namen zeven ton mee bij vertrek. De voormalig bestuurder van gehandicaptenorganisatie Aveleijn eiste 750.000 euro als afkoopsom voor de ontbinding van zijn contract. Drie managers van Thuiszorg Groningen ontvingen in 2009 samen vijf ton ontslagpremie. In 2006 kwam Zorggroep Zuid-Gelderland zelfs extra in de financiële problemen doordat twee bestuurders ruim een miljoen ontslagpremie meekregen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Kabinet pakt ontslagvergoeding aan

Thuiszorgmanagers moeten gouden handdruk teruggeven

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. De z.g. “Gouden Handdrukken ” afschaffen. Werknemers die afscheid nemen krijgen ook niets extra mee . Een WW-uitkering of zij die met Pensioen gaan een Pensioen wat ook minder gaat worden , zie de laatste berichten van de Pensioenfondsen. De oud Minister Donner was daar heel helder in wat men als gepensioneerden kan gaan verwachten de komende jaren.Dat was zijn Testament.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.