Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groen licht fusie zorgverzekeraars

RIJSWIJK - De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gaat akkoord met het samengaan van de zorgverzekeraars Delta Lloyd, Menzis en Agis.

Tevens geeft zij haar goedkeuring aan de fusie tussen VGZ en Univé . Dat heeft de ‘concurrentiewaakhond’ dinsdag bekendgemaakt.

Consumenten niet benadeeld

De NMa concludeert dat door de fusies de onderlinge concurrentie op de markt van ziektekostenverzekeraars niet minder wordt en de consumenten dus niet worden benadeeld.

Geen gebrek aan concurrentie

Goedkeuring door de NMa is nodig om de fusies te kunnen doorzetten. Naast de twee nieuwe combinaties blijven landelijk twee grote andere verzekeraars actief met vergelijkbare marktaandelen, Achmea en CZ /OZ. Mede daardoor is de NMa niet bang voor gebrek aan concurrentie.

Grootste van Nederland

Met 4,2 miljoen verzekerden is de combinatie van VGZ-IZA en Univé de grootste zorgverzekeraar van Nederland. De fusie is ingegeven door ontwikkelingen in de zorg. De organisaties gaan echter ook samen op het gebied van inboedel- en autoverzekeringen. Delta Lloyd, Agis en Menzis tellen samen vier miljoen klanten

Klantenverlies

Het nieuwe zorgstelsel kostte vooral Agis en Delta Lloyd veel klanten, waardoor een fusie als noodzakelijk werd gezien. (ANP)

Lees ook over andere fusies in de zorg:

NMA onderzoekt Limburgse fusie

Mogelijk 1800 banen weg bij megafusie

Zes ziekenhuizen overwegen keten

‘Groot is niet per se slecht’

‘NMa moet fusietrend indammen’

NMa-bypass Ziekenhuis Zeeland (weblog)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.