Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GroenLinks wil 1,7 miljard in care steken

GroenLinks wil dat in de volgende kabinetsperiode 1,7 miljard euro wordt geïnvesteerd in de ouderenzorg. Met dat geld kan extra personeel worden aangenomen, zodat er een bezettingsnorm voor verpleeghuizen ingesteld kan worden.
jesseklaver400.jpg
Foto: ANP

De progressieve partij wil regelen dat op iedere tien mensen in een verpleeghuis minstens twee medewerkers aanwezig zijn. Voor ouderen die zware zorg nodig hebben, moeten zelfs twee medewerkers op acht bewoners komen. 

Jesse Klaver
GroenLinks-lijsttrekker Jesse Klaver: ‘Als we het hebben over ‘de ouderen’ dan gaat het over onze ouders en grootouders. Zij hebben voor ons gezorgd hebben toen we klein waren. Nu is het aan ons om ervoor te zorgen dat zij de zorg krijgen die ze nodig hebben.’

Hugo Borst
De afgelopen tijd heeft het manifest van Hugo Borst en Carin Gaemers voor betere verpleeghuiszorg veel steun gekregen. GroenLinks wil dat er de komende kabinetsperiode minimaal 100.000 banen bijkomen. Daarom wil Klaver dat de komende jaren niet bezuinigd wordt op ouderenzorg. De partij wil het plan financieren door maatregelen te nemen in de ziekenhuiszorg, waardoor de groei van de zorgkosten wordt afgeremd.

Dossier Ouderenzorg
In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.