Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

GroenLinks vreest willekeur bij pgb

Mark van Dorresteijn
GroenLinks vreest dat er per gemeente grote verschillen ontstaan bij het verstrekken van een persoonsgebonden budget om zelf zorg in de kopen.
GroenLinks vreest willekeur bij pgb

Door de ingreep van het kabinet bij het persoonsgebonden budget (pgb) gaan gemeenten over de specifieke zorg die iemand nodig heeft. Als er minder geld beschikbaar is, denkt GroenLinks-Tweede Kamerlid Linda Voortman dat veel gemeenten zullen afzien van het verstrekken van een pgb.

Verschillen per gemeente

‘Straks krijg je in Den Bosch wel een pgb, in Geertruidenberg niet en in Leiden weet je nog niet waar je aan toe bent’, aldus Voortman. Woensdagmiddag debatteert de Tweede Kamer over het onderwerp met staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS).

Keuzevrijheid

GroenLinks probeert in zo veel mogelijk gemeenten vastgelegd te krijgen dat de keuzevrijheid voor zorg bij mensen zelf blijft liggen. Voortman voorziet verder problemen omdat voor gemeenten nog niet duidelijk is hoeveel mensen ze hulp moeten bieden, maar dat er wel al geld gekort wordt.

(ANP | Foto: ANP – Koen Suyk)

4 REACTIES

 1. Ja, het is rampzalig hoe gemeentes omgaan met toekennen hulpmiddelen.
  Ik had gisteren iemand die 1.100EURO MOEST BETALEN IN DE MA lift.Wat ze in denhaag beslissen blijken de gemeentes zich niets van aan te trekken.G
  Geld naar gemeentes is achteruit gaan.
  Gisteren sprak ik iemand uit de marne die even 1.100 euro voor de traplift moest betalen,inkomsten afhankelijk.
  Rinie je hebt gelijk, maar daar is geen oor naar,dat zou de zorg veel goedkoper maken.
  Als ambassadeur pgb van persaldo krijg ik veel ellende te horen.De gemeente weet nergens van.De huishoudelijke hulp pgb heeft nog steeds geen zieken wet verzekering.De rechter doet hier over uitspraak,11,43 per uur,en er is dus geen geld om ze zelf te verzekeren dat kost 1.85 euro per uur.dat houd in dat je bij ziekte van de hulp geen ander kan nemen.

 2. Lees alle reacties
 3. Ik zie de rijtjes binnenkort in de krant, heeft u een schootmobiel nodig dan moet u gaan wonen in gemeente A. U heett een CVA gehad en er is veel zorg aan huis nodig dan hop hop naar gemeente B. Er is veel teveel richtingloosheid en willekeur in het beleid. Genoon 1 beleid, helder en standvastig,

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.