Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groepsspreekuur is blijvertje

NIJMEGEN - De vijf ziekenhuizen die vorig jaar het groepsspeekuur introduceerden zijn zo enthousiast dat het fenomeen een vaste plaats heeft verworven. De ziekenhuizen willen nu ook voor meerdere aandoeningen een groepsconsult organiseren.

Het pilotproject stond onder begeleiding van het Kwaliteitsinstituut CBO. Het CBO wil in oktober met een Doorbraakproject de nieuwe consultvorm in meer klinieken implementeren.

Experimenteerde

Het UMC St Radboud experimenteerde met het groepsconsult op de afdeling Neurologie; de Gelderse Vallei hield groepsspreekuren op de afdeling Interne geneeskunde voor patiënten met een verhoogd risico op het cardiovasculaire aandoeningen. Het UMC Utrecht had een groepsspreekuur voor reumapatiënten en het Erasmus MC voor diabetespatiënten. Ook omvatte de CBO-pilot twee groepsconsulten voor kinderen: in het UMC Utrecht voor kinderen met eczeem en voedselallergie en in het St Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam voor kinderen met diabetes. (Nederlands Dagblad)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.