Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Groot percentage Nederlandse artsen gebruikt elektronische dossiers

Van de Nederlandse artsen gebruikte 98 procent in 2012 elektronische medische dossiers. Dat blijkt uit onderzoek van het vaktijdschrift Health Affairs. Hiermee staat Nederland bovenaan in de top 10 van deelnemende landen. In 2009 stond Nederland bovenaan met 99 procent.
Groot percentage Nederlandse artsen gebruikt elektronische dossiers
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Nederland deelt de eerste plek met Noorwegen in de enquête van Health Affairs. Van de deelnemende artsen in Noorwegen gaf in 2009 nog 97 procent aan gebruik te maken van elektronische medische dossiers. Op de tiende plek staat Zwitserland, met 41 procent. In Canada, dat op de negende plek staat, gebruikt nu 56 procent van de artsen de elektronische medische dossiers. Daaropvolgend komen Frankrijk (67 procent), de Verenigde Staten (69 procent), Duitsland (83 procent), Australië (92 procent), Nieuw-Zeeland (97 procent) en het Verenigd Koninkrijk (97 procent). Naast een stijging in het gebruik in Noorwegen, is ook in Canada, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en de Verenigde Staten het gebruik gegroeid.

2 REACTIES

  1. Correctie: deze enquete betrof vwb Nederland slechts de Nederlandse huisartsen. Met het gebruik van een huisartsinformatiesysteem staan de Nederlandse huisartsen al heel lang aan de top. Voor alle artsen in Nederland (dus ook alle specialisten) is het behalen van 98% EPD gebruik nog even een weg te gaan. Het implementeren van een EPD in ziekenhuizen in Nederland is helaas een traject gebleken met veel vallen en opstaan, gepaard gaand met miljoenen euro’s aan desinvestering

  2. Lees alle reacties
  3. Correctie: deze enquete betrof vwb Nederland slechts de Nederlandse huisartsen. Met het gebruik van een huisartsinformatiesysteem staan de Nederlandse huisartsen al heel lang aan de top. Voor alle artsen in Nederland (dus ook alle specialisten) is het behalen van 98% EPD gebruik nog even een weg te gaan. Het implementeren van een EPD in ziekenhuizen in Nederland is helaas een traject gebleken met veel vallen en opstaan, gepaard gaand miljoenen euro’s desinvestering

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.