Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Grote cliëntenraadpleging: Zorg naar gemeenten

Redacteur KinderopvangTotaal
Op 5 september is de cliëntenraadpleging “Zorg naar gemeenten” begonnen. Die richt zich op mensen die thuis zorg of ondersteuning krijgen. De resultaten worden gebruikt om de overheveling van verzorging en ondersteuning naar gemeenten per 2015 in goede banen te leiden.
Grote cliëntenraadpleging: Zorg naar gemeenten
Foto: ANP Roos Koole

Zorgvragers moeten vanaf 2015 voor zorg en ondersteuning, zoals hulp bij wassen en aankleden, dagbesteding en het regelen van financiën bij de gemeenten aankloppen. Vanaf 2015 gaat een deel van de zorg naar gemeenten en zal een deel van de medische zorg via de Zorgverzekeringswet lopen. Tien organisaties van chronisch zieken, gehandicapten, ouderen en mantelzorgers werken samen om de behoefte aan ondersteuning en de oplossingen die gevonden moeten worden in kaart te brengen.

Krachten bundelen

Gedurende vier weken, van 5 september tot 4 oktober, kunnen mensen hun ervaringen met zorg en ondersteuning delen. Iedereen kan meedoen: cliënten, mantelzorgers en mensen die zorg inkopen via een persoonsgebonden budget. Melden kan online via Zorg naar gemeenten – AVI cliëntenmonitor of telefonisch: 030 2916 777 op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur. De organisaties bundelen hun krachten omdat de ontwikkelingen ingrijpend zijn. Het programma “Aandacht voor iedereen” – AVI – wordt gefinancierd door het ministerie van VWS.

Inzicht

Het doel van de raadpleging is meer inzicht geven in de ondersteuningsbehoeften van cliënten en hun mantelzorgers. Krijgen zij passende zorg en ondersteuning, wat zijn goede oplossingen, wat kan beter? Wmo-raden, lokale belangenbehartigers, gemeenten en andere betrokkenen kunnen deze ervaringen gebruiken bij het ontwikkelen van passend beleid en maatwerk.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.