Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Grote onvrede zorgaanbieders over inkoop wijkverpleging

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
Zorgaanbieders zijn niet tevreden over de zorginkoop van de wijkverpleging. Een deel heeft te maken met dalende tarieven en minder grote contracten. Dat blijkt uit een inventarisatie van de NZa naar de zorginkoop in 2015 en 2016.
Zorginkoop_Fotolia_64286883_Subscription_450.jpg
Overproductie wordt niet automatisch vergoed. - Foto: Fotolia

Een groot deel van de zorgaanbieders

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Waarom nog contracteren?
   De zorgverzekeraars maken contractering steeds ingewikkelder en financieel onaantrekkelijker. Ongecontracteerd zorg leveren wordt daarmee steeds aantrekkelijker: geen budgetplafond, (bij budgetpolissen) wel lagere tarieven. Maar gezien het terugvorderen door zorgverzekeraars bij contractpartners, blijft er van het gecontracteerde uurtarief weinig over.
   Kortom: niet contracteren en klanten een restitutiepolis aanbevelen heeft toekomst!

  2. Lees alle reacties
  3. Het wordt nog leuker. T.o.v. de tarieven 2016, staan die van 2017. Die zijn (zeker als gebruik gemaakt wordt van het zgn. vrije experimenteertarief) nog veeeel lager. Laten we elkaar recht in de ogen kijken. Alles wat aan efficiency behaald zal worden vloeit rechtstreeks in de pot van de zorgverzekeraar. De onderhandelingen in deze "concurrerende" markt zijn net begonnen, maar de donkere wolken boven de zorginkoop 2017 dienen zich al weer aan. Ik ben benieuwd welke zorginstellingen in 2017 neergebliksemd zullen worden. Zet maar vast een kruisje.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.