Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Den Haag en Enschede over op Buurtzorg

Buurtzorg Nederland gaan de thuiszorg uitvoeren in Den Haag en Enschede. Beide gemeenten gaat in op het voorstel van het bedrijf om het werk van het noodlijdende TSN over te nemen. Buurtzorg neemt alle 612 TSN-medewerkers in Den Haag in dienst en 200 in Enschede. Zij houden hun salaris en arbeidsvoorwaarden.
tsn400.jpg

TSN heeft ongeveer 3000 cliënten in de hofstad. Zij gaan op 25 april over naar Buurtzorg. De gemeente maakte het besluit donderdag bekend. Volgens Den Haag is het belangrijk dat cliënten de zorg houden die ze nodig hebben. ‘Verder wil de gemeente ruimte geven aan meer kleinschaligheid en wijkgebonden ondersteuning.’ Het plan van Buurtzorg voldoet hier volgens de gemeente aan.

Enschede
De bewindvoerders van TSN hebben ook laten weten dat Buurtzorg akkoord gaat met het voorstel van B&W van Enschede over de ondersteuning bij het huishouden. Dit betekent dat 200 werknemers hun baan en 800 Enschedese cliënten hun zorg en hun vaste hulp behouden. Eind april zal Buurtzorg onder de naam Stichting Familiehulp het contract van TSN in Enschede overnemen. Alle betrokken cliënten in Enschede krijgen volgende week een brief met meer informatie. Wethouder Jurgen van Houdt: ‘Ik ben ontzettend blij en dankbaar met het akkoord. Dit is de beste oplossing voor alle betrokkenen. De werkgelegenheid blijft behouden, evenals de koppeling tussen hulp en cliënt. Mijn doelstelling is altijd de zorgcontinuering, zowel op zorg- als werkgelegenheidsgebied, van onze inwoners geweest. In dat kader biedt het voorstel van Buurtzorg de door ons gewenste harde garanties. Deze oplossing zorgt voor een soepele overgang voor cliënten en medewerkers. Ik ga graag snel in gesprek met Buurtzorg en de andere 21 gecontracteerde aanbieders om te kijken hoe we de huishoudelijke ondersteuning kunnen vernieuwen.

Afgewezen
TSN was de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland. Het bedrijf verkeert sinds november in uitstel van betaling. TSN is actief in ongeveer tweehonderd gemeenten. Meer dan 3000 van de ongeveer 10.000 thuiszorgers kunnen overstappen naar Buurtzorg of andere aanbieders. Grote steden als Utrecht en Apeldoorn hebben het voorstel van Buurtzorg afgewezen en kozen voor rivalen.

Dossier Arbeidsmarkt
Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.