Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hagaziekenhuis stopt tijdelijk met hartoperaties

Het Hagaziekenhuis in Den Haag stopt tijdelijk met hartoperaties. De aanleiding is een incident met een patiënt. Dat heeft het ziekenhuis woensdag laten weten.
Hagaziekenhuis stopt tijdelijk met hartoperaties

Bij de opstart van een operatie op een ‘hoogrisicopatiënt’ is niet volgens protocol gehandeld. De operatie is toen afgebroken. De patiënt was al wel onder narcose, maar was nog niet onder het mes geweest, zegt een woordvoerder. De raad van bestuur beschouwt het incident als “onaanvaardbaar”. De patiënt is inmiddels met succes geopereerd in het UMC St. Radboud Ziekenhuis in Nijmegen, zo laat het ziekenhuis in een persverklaring weten.

Henry van Swieten

Het HagaZiekenhuis haalt cardiothoracaal chirurg Henry Van Swieten binnen als hoofd van de afdeling cardiochirurgie. Hoogleraar Van Swieten is hoofd van het hartcentrum in het Nijmeegse Umc St. Radboud. Hij vertrok daar naartoe in oktober 2007 toen daar de hartafdeling in opspraak raakte. Van Swieten werkte samen met cardioloog Sjef Ernst die hem nu weer gaat bijstaan in het HagaZiekenhuis.

Robert Klautz

De eerdere benoeming van Robert Klautz van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) als nieuwe leider van de afdeling is met de benoeming van Van Swieten van de baan. Volgens het ziekenhuis is er in het HagaZiekenhuis momenteel niet genoeg draagvlak voor de Leidse professor. Eerder liet het ziekenhuis nog weten dat de samenwerking met het LUMC bedoeld was als oplossing voor de problemen op de afdeling hartchirurgie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.