Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

HagaZiekenhuis vrij gemaakt van legionella

MAARSSEN - Het HagaZiekenhuis in Den Haag is vrij van de legionellabacterie.

Maandag heeft het ziekenhuis alle leidingen thermisch gereinigd, dat wil zeggen dat de buizen met heel heet water zijn doorgespoeld.“De bacterie wordt gedood door het hete water”, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis in de Telegraaf van dinsdagochtend. “De bacterie zou dus weg moeten zijn.”

Bronnen

Het ziekenhuis heeft voorafgaand aan het doorspoelen door het hele complex monsters genomen van het water. Zo hoopt het hospitaal er achter te komen of er verscheidene besmettingsbronnen zijn.

Sterfgeval

Het ziekenhuis liet maandag weten dat een 78-jarige vrouw is overleden als gevolg van de legionellabesmetting. Ook drie andere patiënten raakten besmet met deze bacterie. Hoe deze drie slachtoffers er aan toe zijn is niet bekendgemaakt.

Veteranenziekte

Legionella is een bacterie die de veteranenziekte kan veroorzaken. De ziekteverschijnselen lopen uiteen van een fikse verkoudheid tot een hevige griep met longontsteking. Infectie vindt plaats door het inademen van de bacterie in kleine druppeltjes water die in de lucht zitten. (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

– HagaZiekenhuis krimpt in

Verpleegkundigen klagen werkgever aan

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.