Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hajo Auwerda naar Vitamine B12 Kliniek

Internist en hematoloog Hajo Auwerda, gespecialiseerd in bloedziekten, neemt per 1 juni de dagelijkse leiding van de Vitamine B12-Kliniek in Amsterdam op zich.
auwerda400.jpg

Auwerda verlaat het MC Zuiderzee Ziekenhuis in Lelystad zodat hij zich volledig kan gaan richten op de zorg rondom patiënten met een vitamine B12-tekort. 

Snel en voldoende behandelen
Auwerda: ‘Onnodig leed en pijnlijke belasting kunnen gemakkelijk worden bespaard door patiënten eerder serieus te nemen en snel en voldoende te behandelen met intraveneuze injecties. Dat moet gewoon beter dan nu gebeurt. In het MC Zuiderzee kon ik mij, omdat ik mijn aandacht moest verdelen, niet optimaal op deze problematiek richten. Een goede diagnose vereist immers tijd en aandacht en niet te vergeten heel specialistische kennis en ervaring. Veel klachten voortkomend uit een B12-tekort worden immers miskend en vaak onterecht toegeschreven aan psychische problemen of chronische vermoeidheid.’

Droom
Om de B12-zorg te verbeteren stond hij al aan de basis van de B12-Kliniek waar alle expertise rond vitamine B12 is gebundeld. ‘Nu komt mijn droom pas echt uit’, aldus Auwerda. ‘Vanaf nu kan ik voltijds patiënten zien en behandelen onder de meest ideale omstandigheden.’

B12-onderzoek
Auwerda zet zich al lange tijd in voor betere diagnostiek en behandeling van mensen met een B12-tekort. Talloze wetenschappelijke publicaties staan op zijn naam. Hij was ook een van de oprichters van de B12-research groep in Rotterdam. Hij ontdekte dat er, ondanks een goede B12-spiegel, toch sprake kan zijn van een (ernstig) B12-tekort.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.