Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Handtekeningenactie voor Vlietland ziekenhuis

Twee huisartsen uit de regio van het Vlietland ziekenhuis hebben afgelopen dinsdag 15.000 handtekeningen overhandigd aan de Tweede Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Met de handtekeningenactie willen de artsen Lieneke van de Griendt en Bram Sprij aandacht vragen voor het belang van een zorginstelling als het Vlietland ziekenhuis voor de patiëntenzorg in de regio. De handtekeningen zijn door de huisartsen verzameld in hun huisartspraktijken. Spontaan hebben ook medewerkers van het ziekenhuis en de ziekenomroep Schiedam handtekeningen ingezameld.

Open brief Kamercommissie

De gehele Tweede Kamercommissie was aanwezig bij de overhandiging. De leden van PvdA (Eelke van der Veen), D66 (F. Kaya Koser) en SP (Henk van Gerven) zagen zeker het belang van het ziekenhuis voor de regio. Bij leden van de VVD en CDA legde men zich neer bij het antwoord van minister Klink dat hij geen precedent wilde scheppen. De huisartsen kijken nog of zij als antwoord hierop nog een open brief gaan sturen. (Zorgvisie – Wouter van de Elsen)

Lees ook:

Ontslag dreigt voor 80 medewerkers Vlietland

Behoud Vlietland essentieel voor patiëntenzorg

DSW: Vlietlandcoöperatie ‘gaat gewoon door’

Vlaardingen staat 18 miljoen garant voor Vlietland

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.