Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Hans Becker kondigt vertrek bij Humanitas aan

Hans Becker van stichting Humanitas stopt medio 2010 met zijn werk als bestuursvoorzitter. Hij wordt ambassadeur van de stichting met een humanistische kijk op de zorg.
Hans Becker kondigt vertrek bij Humanitas aan

Becker, die bekend staat om zijn eigenzinnige visie op zorgverlening, blijft zijn boodschap verspreiden tot zijn zeventigste levensjaar in 2012. In het oktobernummer van Zorgvisie gaf hij al aan de fakkel door te geven. Op de vraag of dat niet lastig wordt voor de energieke bestuursvoorzitter antwoordde Becker: “Een beetje wel, maar ik blijf de pr doen voor Humanitas.” Verder gaf Becker aan dat hij samen met zijn zus Inez van den Dobbelsteen actief blijft als conservator van de zogeheten herinneringsmusea.

Zorgvisie Hans Becker

In 2005 is Becker benoemd als hoogleraar Humanisering van de zorg. Zo kan hij zijn praktijkervaring verwerken tot een coherente zorgfilosofie. Als een wandelende reclame voor de zorgverlening van Humanitas kan Becker zijn kijk op de zaak in kernwoorden samenvatten, maar ook colleges en lezingen geven. Dit jaar werd Becker nog uitgenodigd door een non-profit organisatie in Australië. Ook daar wil men de Humanitas-filosofie gebruiken als basis voor de bouw van een wooncomplex voor ouderen. Becker werd in 1999 verkozen tot zorgmanager van het jaar.

Herinneringsmusea Humanitas

In het laatste boek van zijn hand legt de bestuursvoorzitter uit wat de filosofie is achter de keten van herinneringsmusea in de verzorgingshuizen van de stichting. De ordening van oude spullen in een kelder of gang van een huis is vooral bedoeld om oudere mensen gespreksstof te bieden. Dit draagt volgens Becker bij aan het welbevinden van mensen en dat zorgt voor een kleinere zorgvraag van cliënten. Het is een pijler voor de financiële gezondheid van Humanitas, wat Becker graag ondersteunt door de jaarrekening te laten zien. “Medische aandacht is duur”, meldt de toekomstige ambassadeur. “Geluk is heel goedkoop.” (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Hans Becker brengt Humanitas naar Australië

Humanitas organiseert eerste DichtbijDag

Verpleeghotel Bovenwegen opent zijn deuren

3 REACTIES

  1. Zag Hans Becker vanavond in Netwerk en weet dat ik nooit in aanmerking kom voor een oude dag bij Humanitas, want mijn inkomen is te laag. Ik wil daar ook niet wonen en wat ik wel wil is dat ik het tijdstip van mijn dood zelf mag bepalen, met of zonder hulp en dan spring ik toch maar van die hoge galerij.
    Hans, hoe gaat het eigenlijk met die Marokkaanse vriend ?

  2. Lees alle reacties
  3. Waarom zou het vertek van iemand per definitie moeten betekenen dat het een daler is, en dat met een rood pijltje dat naar beneden wijst nog wel! Je bent toch pas een daler als je iets slechts doet. Als jullie geen daler kunne vinden, zet er dan gewoon twee stijgers in! Het stukje is toch ook best positief…raar.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.