Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Hans Buijing: ‘Minister De Jonge is veel verbale retoriek voor de bühne’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Minister Hugo de Jonge van VWS wil graag door als minister. Wat heeft zijn vier jaar ministerschap opgeleverd? ‘Minister De Jonge trad aan met veel Sturm und Drang. Maar hij praat veel zonder iets te bereiken en hangt achterover als hij de regie moet voeren’, vindt directeur Zorgthuis.nl Hans Buijing. ‘De zorg verdient een vakminister.’
Hans Buijing Zv
Premium

Het aantreden van Hugo de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Een waar stuk. Minister de Jonge lijd aan kokervisie.
   De zorgverzekeraars nemen steeds meer de macht, de indicatie die gesteld is door een HBO verpleegkundige wordt soms zelfs afgekeurd door de verzekering, dan vraag je je toch af wie terzake kundig is.

   Ina van Achteren
   ZZP-er in de zorg

  2. Lees alle reacties
  3. Sluit mij aan bij de woorden van de auteur!. Zoals ik in kleine kring telkenmale heb aangegeven is Hugo de Jonge een echte onderwijzer en vazal van zijn ambtenaren c.s. Prima is hij in het voor het voetlicht brengen gelijk een papegaai. Op VWS zou een minister moeten zitten die medisch vakinhoudelijk op de hoogte is. Goed bestuurder en weet wat leiding geven is. Bij interesse kan ik wel enkele namen noemen. Tot slot: wat een zwakte bod om niet inhoudelijk te reageren op voormeld stuk.

   Guido J.M. Maas
   Managing partner Hallo Dokter.nl
   Lid RvT Stimezo

  4. Helemaal eens,

   Alle geluiden die wij als thuiszorgaanbieder richting beleidsmakers en/of verzekeraars sturen komen niet aan en wordt totaal niets mee gedaan. We worden gewoonweg niet gehoord. Als eigenaar van een kleine thuiszorgaanbieder wordt je al helemaal niet gezien en wordt het mes steeds verder op de keel gezet.

   “Lang leven de Zorg “, het wordt tijd voor structurele veranderingen. De thuiszorg verzuipt.

   Mark van Zandvoort
   Directeur
   Xtrathuiszorg B.V.
   Oss

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.