Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hans Schoo van IGZ naar bestuur Rijnstate

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Hans Schoo wordt lid raad van bestuur van ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Hij is nu nog hoofdinspecteur curatieve zorg bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).
Hans Schoo_450.jpg

Schoo is sinds 2015 hoofdinspecteur curatieve zorg, geneesmiddelen en medische technologie bij de IGZ. Daarvoor werkte hij in verschillende management- en directiefuncties bij onder andere het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis en bekleedde hij diverse leidinggevende functies in zowel de thuiszorg als bij andere zorginstellingen. Van oorsprong is Schoo verpleegkundige en kunsthistoricus. Vanaf 1 oktober 2017 gaat Schoo aan de slag in het Rijnstate als opvolger van Jankees Cappon, die na acht jaar afscheid neemt. Wim van Harten is voorzitter van de raad van bestuur van Rijnstate.

Rijnstate

Rijnstate is een topklinische ziekenhuisorganisatie met locaties in Arnhem, Zevenaar, Velp en Arnhem-Zuid. Het is met circa 5.500 medewerkers de grootste werkgever van de regio. Schoo ziet uit naar zijn nieuwe baan: ‘Ik verheug mij erop om met alle medisch specialisten en medewerkers van Rijnstate elke dag weer het verschil te maken voor alle inwoners van de regio Arnhem, Rheden en De Liemers.’

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.