Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hans Severens wordt vicevoorzitter Gezondheidsraad

Mark van Dorresteijn
Hans Severens is per 1 januari 2014 benoemd tot vicevoorzitter van de Gezondheidsraad.
Hans Severens wordt vicevoorzitter Gezondheidsraad

Severens zal twee dagen per week werkzaam zijn voor de Gezondheidsraad. De overige drie dagen blijft hij als hoogleraar actief voor het instituut Beleid & Management Gezondheidszorg (iBMG) van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Ervaring

Severens is sinds 2009 Hoogleraar Evaluatieonderzoek in de gezondheidszorg bij het instituut Beleid & Management Gezondheidszorg (iBMG) van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Severens studeerde eerder Beleid en Beheer in de Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht en is gepromoveerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Voor zijn start in Rotterdam was hij gedurende acht jaar hoogleraar Medical Technology Assessment aan de Universiteit van Maastricht/MUMC.

Onderzoek

In zijn onderzoek richt Severens zich vooral op de economische evaluatie van medische technologie. In nauwe samenwerking met klinische onderzoekers werkte hij mee aan studies in diverse medische disciplines, zoals reumatologie, oncologie, infectieziekten, revalidatie, geriatrie en psychiatrie. Momenteel leidt hij een team van economische onderzoekers van de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit van Maastricht als een van de tien Technology Assessment teams die zijn gecontracteerd door het National Institute for Health and Care Excellence (NICE, Verenigd Koninkrijk).

Commissie Rijksvaccinatieprogramma

Severens was eerder al actief voor de Gezondheidsraad. Na deelname aan enkele ad-hoc commissies werd hij in 2005 lid van de Commissie Rijksvaccinatieprogramma (RVP) van de Gezondheidsraad. In 2008 werd Severens benoemd als lid van de raad en in 2012 werd hij lid van de Beraadsgroep Geneeskunde.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.