Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Hans van Balkom bijzonder hoogleraar communicatie bij handicaps

Mark van Dorresteijn
Hans van Balkom van Koninklijke Kentalis is benoemd als bijzonder hoogleraar ‘Ondersteunde communicatie bij meervoudige handicaps’ bij de Faculteit Sociale Wetenschappen (Orthopedagogiek) aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
Hans van Balkom bijzonder hoogleraar communicatie bij handicaps

De leerstoel is uniek, omdat het wereldwijd de eerste en enige leerstoel is die zich volledig richt op Ondersteunde Communicatie: gebarensets en gebarensystemen, grafische symbolen, tastbare verwijzers, traditionele hulpmiddelen (schriften, borden, mappen) en technische, computergebaseerde toepassingen.

Programmadirecteur

Van Balkom is programmadirecteur bij Kentalis voor het kennisgebied Ondersteunde Communicatie en stuurt vanuit die functie diverse onderzoeksprogramma’s en projecten aan. Daarnaast is hij lid van de wetenschappelijke raad van Kentalis. Bij de Radboud Universiteit Nijmegen is Hans van Balkom momenteel directeur van het onderzoekscentrum voor atypische communicatie. In het verleden was hij onder andere verbonden als directeur en onderzoeker aan Pontem (onderdeel van Kentalis) en TNO Delft. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.