Hans van Putten start ZorgButler

Zorgondernemer Hans van Putten start een nieuwe formule voor de ouderenzorg, de Zorgbutler. Daarmee biedt hij beschut wonen aan voor mensen die dagelijks begeleiding nodig hebben. De eerste ZorgButler moet in december 2015 zijn deuren openen, vertelt Van Putten in een gesprek met Zorgvisie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Hans van Putten start ZorgButler

Zijn bedrijf De Drie Notenboomen werkt voor de eerste ZorgButler samen met woningcorporatie Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR) die het voormalige verzorgingshuis De Schutse van Laurens in Rotterdam laat ombouwen. In het gebouw komen 120 zelfstandige appartementen. De bewoners kunnen gebruikmaken van de diensten van de ZorgButler.

ZorgButler

Het grote verzorgingshuis wordt gesplitst in vier ZorgButlers. Op de begane grond komen twintig appartementen voor jongeren die begeleiding nodig hebben om zelfstandig te kunnen wonen. Die begeleiding wordt gegeven door een inwonend zelfstandig zorgondernemer. Op de negen verdiepingen daarboven komen appartementen voor ouderen. ‘Het gaat om mensen met een lichte zorgbehoefte. Zij

4
559

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Zorg bundelen prima, maar mensen met een handicap en ouderen combineren slechte zaak! Stel de MENS centraal en niet de zorgbehoefte.
    Als 25 jarige met een handicap wil je toch niet in een bejaarden tehuis zitten, met alle respect voor de ouderen. Hoe wil je ooit een ”normale participatie’ van die jongeren maximaliseren?

  3. Van Putten heeft het gehad met zorgfabrieken en gaat er zelf 1 ontwikkelen.
    Heeft niks met teams en managers en gaat er zelf 1 creëren die zijn weerga niet kent.
    Onderliggend aan dit verhaal is natuurlijk dat de rek uit zijn groei is. En niet voldoende gekwalificeerde medewerkers kan vinden om de groei te bewerkstelligen. Vele wisselingen en een grote stip in het zwartboek gehandicapten zorg. En ondernemers die steen en been klagen over het pgb…kortom een mooi plan maar super ondoordacht met slechts 1 doel: zijn bankrekening en die van Loep nog verder te spekken. Om de zorg beter te maken is het hem allang niet meer bedoeld

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.