Hans van Putten start ZorgButler

Zorgondernemer Hans van Putten start een nieuwe formule voor de ouderenzorg, de Zorgbutler. Daarmee biedt hij beschut wonen aan voor mensen die dagelijks begeleiding nodig hebben. De eerste ZorgButler moet in december 2015 zijn deuren openen, vertelt Van Putten in een gesprek met Zorgvisie.
Hans van Putten start ZorgButler

Zijn bedrijf De Drie Notenboomen werkt voor de eerste ZorgButler samen met woningcorporatie Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR) die het voormalige verzorgingshuis De Schutse van Laurens in Rotterdam laat ombouwen. In het gebouw komen 120 zelfstandige appartementen. De bewoners kunnen gebruikmaken van de diensten van de ZorgButler.

ZorgButler

Het grote verzorgingshuis wordt gesplitst in vier ZorgButlers. Op de begane grond komen twintig appartementen voor jongeren die begeleiding nodig hebben om zelfstandig te kunnen wonen. Die begeleiding wordt gegeven door een inwonend zelfstandig zorgondernemer. Op de negen verdiepingen daarboven komen appartementen voor ouderen. ‘Het gaat om mensen met een lichte zorgbehoefte. Zij

4
462

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.