Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Happy Walker vindt de weg voor mensen met dementie

Redacteur Zorgvisie
Wandelingen maken of gewoon met het openbaar vervoer op pad. De app Happy Walker moet dit makkelijker en veiliger maken voor mensen met lichte dementie, meldt Vilans.
App.jpg
Foto: Fotolia

Vilans is één van de partijen die betrokken is bij de ontwikkeling van Happy Walker. De organisatie testte de applicatie en onderzocht hoe mensen die gebruikten. ‘Uit het onderzoek kwam naar voren dat een ondersteuning tijdens het vinden van de weg goede mogelijkheden biedt voor mensen met dementie. De applicatie moet wel gemakkelijk zijn’, schrijft Vilans.

De weg vinden
In Happy Walker kan een mantelzorger activiteiten inplannen voor de persoon met dementie. Die ontvangt een herinnering van de activiteit en krijgt daarbij gelijk een checklist met allerlei punten waar nog aan gedacht moet worden. Op het moment dat de persoon met dementie weg wil gaan, kan hij op de app navigatie instellen zodat hij niet verdwaalt. Het vinden van de weg wordt extra makkelijk gemaakt doordat er foto’s van de omgeving worden getoond en er een pijl is die de richting aangeeft.

Happy Walker helpen
De app is sinds 2012 in ontwikkeling, maar het project loopt begin volgend jaar af. Mensen met lichte dementie en hun familieleden of mantelzorgers kunnen nog tot 17 oktober dit jaar een vragenlijst invullen om de ontwikkelaars van de app te helpen.

Dossier Apps
Zorgverleners en patiënten maken steeds vaker gebruik van medische apps op hun smartphone of tablet. Apps maken zorgregistratie en zelfmanagement eenvoudiger. Apps zijn er voor alle platformen: Android, Windows en iOS. Toch werken zorgverleners opvallend vaker met de iPhone of iPad in hun werk.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.