Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hartpatiënten richten pijlen op chirurg Bethesda

Hartpatiënten Nederland vraagt patiënten of nabestaanden die te maken hebben gehad met chirurg Muller bij het Bethesda Ziekenhuis, zich te melden. De belangenorganisatie voor hartpatiënten wil de ervaringen bundelen omdat zij zich afvraagt of de patiëntveiligheid nog wel gegarandeerd is in het ziekenhuis in Hoogeveen. Mensen die nare ervaringen hebben, worden opgeroepen die te delen.
Hartpatiënten richten pijlen op chirurg Bethesda

Eind vorige week maakte de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) bekend dat Muller, die een tijdje gewerkt heeft bij het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen, geen complexe vaatchirurgische ingrepen meer mag verrichten.

Sint Maarten
Waar de man momenteel werkt, is niet bekend. De IGZ heeft naar hem gezocht, maar heeft hem niet gevonden. De plaatselijke krant Today heeft in mei gemeld dat Muller per 13 mei als algemeen chirurg aan de slag is gegaan bij Sint Maarten Medical Center (SMMC). Daar is hij nu niet meer.Vaatchirurg

Chirurg Muller heeft bepaalde vaatchirurgische ingrepen uitgevoerd, terwijl hij dat als gewone chirurg eigenlijk helemaal niet mag. Dat soort ingrepen zijn voorbehouden aan vaatchirurgen. De IGZ gaat de kwestie voorleggen aan de tuchtrechter. Het bevel kwam na een onderzoek naar de onvoorziene dood van een patiënt van Muller in 2012. Inmiddels is duidelijk dat nog meer patiënten van de chirurg tijdens of na de opname zijn overleden. Een externe deskundige gaat onderzoeken of het handelen van de chirurg daar wat mee te maken kan hebben gehad. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.