Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hasekamp: Bijna dubbel aantal wisselaars zorgverzekering

Mark van Dorresteijn
Het aantal mensen dat overstapt naar een andere zorgverzekeraar ligt bijna twee keer hoger dan in voorgaande jaren. “Normaal ligt het percentage op 3 à 4 procent. Dit jaar verwachten we een percentage van zo’n 5 à 6 procent”, zegt Pieter Hasekamp, directeur Zorgverzekeraars Nederland (ZN), in zijn toespraak op de Dag van de Zorgverzekeraars.
Hasekamp: Bijna dubbel aantal wisselaars zorgverzekering

Hasekamp wijst erop dat zorgverzekeraars die letten op kwaliteit en kosten steeds meer concurreren. “En dat is goed. Klanten hebben dan wat te kiezen. Sinds 2006 ligt het percentage mensen dat wisselt van zorgverzekeraar jaarlijks rond de drie à vier procent. Dit jaar verwachten we dat het percentage op vijf tot zes procent uitkomt. Dat zijn zo’n één miljoen mensen.”

Exacte cijfers

Exacte cijfers kan de directeur van ZN nog niet geven omdat de overstapmogelijkheid nog doorloopt tot 1 februari. “Maar het is wel een kleine trendbreuk, waarbij we ook gezien hebben dat met name de goedkopere internetverzekeraars het heel goed gedaan hebben.” Hij merkt daarbij op dat nog steeds 95 procent tevreden is over de dienstverlening van hun huidige zorgverzekeraar en daar ook trouw aan blijft.

Lees meer:

Openingstoespraak Pieter Hasekamp, algemeen directeur van ZN (PDF)

In de toespraak gaat hij verder in op de rol van CZ, e-health, AWBZ en resultaten van de zorgverzekeraars. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.