Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Havenziekenhuis leed bijna 32 miljoen verlies in 2016

Redacteur Zorgvisie
Het Havenziekenhuis in Rotterdam leed in 2016 een verlies van ruim 31 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarrekening die het ziekenhuis dit weekend heeft gedeponeerd. In 2015 bedroeg het verlies 750 duizend euro.
jaarrekening Havenziekenhuis
Foto: AdobeStock

Het ziekenhuis had vorig jaar een omzet van iets meer dan 61 miljoen euro, blijkt uit de jaarrekening. RTL Z meldt dat het ziekenhuis door het grote verlies in 2016 technisch failliet is. Begin 2017 maakte het Erasmus MC, het moederconcern van het Havenziekenhuis, al bekend dat het Havenziekenhuis zou worden omgevormd tot een poliklinisch centrum, onder meer vanwege het tegenvallende financiële resultaat in 2015.

Kleinschaligheid probleem Havenziekenhuis

Erasmus-bestuursvoorzitter Ernst Kuipers liet eerder dit jaar weten dat het Havenziekenhuis vooral in de problemen kwam vanwege de kleinschaligheid. Kleine ziekenhuizen kampen volgens hem overal met dezelfde problemen. Zo is het voor hen moeilijk om de spoedeisende hulp, operatiekamers en intensive care altijd open te houden. In dunbevolkte regio’s krijgen ziekenhuizen daarvoor een beschikbaarheidstoeslag, maar omdat er in Rotterdam in een straal van 7 kilometer nog drie ziekenhuizen zitten, geldt dit voor het Havenziekenhuis niet.

Opdelen Havenziekenhuis

Inmiddels is het Havenziekenhuis omgevormd tot de Havenpolikliniek. Het Erasmus MC, IJsselland Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis en Franciscus Gasthuis & Vlietland verdeelden daarbij de omzet van het Havenziekenhuis en hebben een groot deel van het personeel en de patiënten overgenomen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.