Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Havenziekenhuis start met elektronisch medicatiesysteem

Mark van Dorresteijn
Het Rotterdamse Havenziekenhuis is op twee afdelingen gestart met het medicatievoorschrijfsysteem Centrasys/EVS en het toedieningsregistratiesysteem Centrasys/TRS van CSC.
Havenziekenhuis start met elektronisch medicatiesysteem

Het implementatietraject werd afgerond in slechts twee weken tijd in plaats van de gebruikelijke drie tot zes maanden. Nog voor 1 januari gaan alle verpleegafdelingen van het Havenziekenhuis over op de CSC-software voor elektronisch voorschrijven en toedienen.

Integratie

‘We zochten een bewezen systeem dat goed zou integreren met ons ziekenhuisinformatiesysteem’, zegt Cor Gunther, Hoofd Informatievoorziening en Automatisering van het Havenziekenhuis. ‘Ook wilden we een systeem waarvan bekend is dat het goed functioneert in regionale samenwerkingsverbanden, zoals voor ons in de samenwerking met het Maasstad Ziekenhuis.’ Het ziekenhuis maakt ook op het gebied van patiëntveiligheid grote stappen, stelt Gunther. ‘Het hele proces is nu in één keer papierloos en dat vergroot de veiligheid en de efficiëntie enorm.’

Centrasys

Centrasys/EVS en Centrasys/TRS leveren volgens het ziekenhuis een belangrijke bijdrage aan het veiliger maken van de medicatieprocessen in het 160 bedden tellende Havenziekenhuis. Zo schrijven de artsen rechtstreeks vanuit het EPD van de patiënt de medicatie voor. De patiënt- en medicatiegegevens worden elektronisch doorgestuurd naar de medewerkers van de apotheek, die de gegevens in Centrasys verifiëren en accorderen. Vanuit Centrasys gaat er vervolgens een bericht naar de software voor toedieningsregistratie. Daar reikt de verpleegkundige de medicijnen uit na een dubbele check: het inscannen van de polsband van de patiënt en van de lade in de medicatiedeelwagen.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP Lex van Lieshout )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.