Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Heerlen kort Sevagram wegens topsalaris

Gemeente Heerlen houdt vast aan vermindering van de subsidie aan zorgverlener Sevagram omdat een directeur te veel verdient. Dat meldt nieuwssite 1Limburg.
Heerlen kort Sevagram wegens topsalaris
Foto: ANP Lex van Lieshout

De topbestuurder van Sevagram zit met zijn salaris 37.000 euro boven de Balkenendenorm. Sevagram maakte bezwaar tegen de subsidiekorting, maar het stadsbestuur van Heerlen legt dat naast zich neer. Heerlen paste zijn subsidieverordening eerder speciaal daarvoor aan. Organisaties die hun directeuren betalen boven de norm voor de topinkomens in de publieke en semi-publieke sector, voelen dat in de subsidie. Heerlen gaat de 37.000 euro in mindering brengen op de subsidie van 3,6 miljoen euro. De gemeente zegt dat gemeenschapsgeld ‘doelmatig’ moet worden ingezet.

Topinkomens

Verdienen zorgbestuurders te veel of juist te weinig? Over die vraag lopen de meningen uiteen. Zorgvisie volgt de discussie op de voet en verzamelt de artikelen in dit dossier.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.