Heliomare biedt alles om mensen in het speelveld te krijgen’

Sinds 1 april is Jan Welmers bestuurder bij Heliomare dat kinderen en volwassenen met een beperking ondersteunt bij alle aspecten van het leven. Uit zijn laatste twee functies bij Fontys Hogescholen en het UWV kent hij de waarde van onderwijs en arbeid in het leven.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Jan-Welmers450.jpg

Met onderwijs en arbeidsintegratie hebt u al ruime ervaring, nu komt de zorg erbij. Was dat de aantrekkingskracht van deze functie? ‘Dat is goed geanalyseerd. Maar wat me vooral aanspreekt is dat Heliomare echt is gestoeld op vijf poten: onderwijs, revalidatie, wonen & dagbesteding arbeidsintegratie en sport. De doelstelling is participatie van de cliënt. Zorgen dat die zo snel mogelijk weer naar huis, naar buiten, of aan het werk kan.’

Het is vooral die combinatie? ‘Onderwijs is niet alleen om jezelf te ontwikkelen maar ook om maatschappelijk nuttig te zijn. En deelname aan het arbeidsproces is daarvan een mooie vorm.

0
168

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.