Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Heliomare en GRZPLUS willen betere revalidatiezorg

Redacteur Zorgvisie
De samenwerking tussen Heliomare en GRZPLUS is officieel. Bundeling van de expertise van GRZPLUS en Heliomare is van toegevoegde waarde voor de revalidant, aldus de organisaties.
Foto 2

GRZPLUS biedt geriatrische revalidatiezorg in de klinische locaties van Omring en De Zorgcirkel in Noord-Holland. Deze revalidatie is specifiek bedoeld voor cliënten die lager belastbaar zijn. Heliomare richt zich op medische specialistische revalidatie (MSR), waarbij de belastbaarheid en het niveau van de te bereiken doelen hoger ligt dan de geriatrische revalidatiezorg (GRZ). De scheiding tussen de medische specialistische revalidatie en de geriatrische revalidatiezorg is in Nederland vrij groot. Daarom wordt aansluiting en kennisdeling tussen beide partijen steeds belangrijker.

Gevolgen van de samenwerking

Professionals zien in de praktijk vaak dat revalidanten expertise nodig hebben van zowel GRZ als MSR. De verbinding tussen beide vormen van revalidatie komt echter nog te weinig tot stand in Nederland. Door samenwerking tussen Heliomare en GRZPLUS wordt het eenvoudiger om de categorie revalidanten te begeleiden die nu tussen de GRZ en MSR in vallen. Zo zijn er revalidanten die vanwege hun dwarslaesiediagnose bij Heliomare liggen, maar qua belastbaarheid en co-morbiditeit ook profijt zouden kunnen hebben van expertise uit de GRZ. Heliomare en GRZPLUS willen beter passende revalidatiezorg ontwikkelen voor deze doelgroepen door hun expertises zo goed mogelijk te verbinden.

Tijdige revalidatie

Voor revalidanten met psychiatrische- of gedragsproblemen is er vaak niet voldoende zorgaanbod, wat leidt tot grote vertraging in de revalidatie. Door verbinding in het aanbod van GRZ en MSR worden de kansen op goede en tijdige revalidatie vergroot.

De toekomst

Heliomare en GRZPLUS gaan de komende maanden diverse projecten opstarten om de samenwerking verder vorm te geven. Ook wordt de verbinding aangegaan met de ziekenhuizen uit de regio, om de revalidatie verder te verbeteren.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.