Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Henk Bakker neemt afscheid van Kentalis

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Henk Bakker legt zijn functie als voorzitter van de raad van bestuur eind dit jaar neer. Hij maakt gebruik van het recht op vervroegd pensioen.
Henk Bakker: 'Een nieuw bestuur is niet verweven met deze geschiedenis en kan het vertrouwen van de leden terugwinnen.' Foto: Kentalis
Henk Bakker: 'Een nieuw bestuur is niet verweven met deze geschiedenis en kan het vertrouwen van de leden terugwinnen.' Foto: Kentalis

Bakker (64) is de afgelopen 46 jaar in diverse functies in de zorg werkzaam geweest. Naast bestuurslid bij Kentalis was hij in het verleden secretaris van de Nationale Raad voor de Volksgezondheid, sectormanager Zorg bij het Martini Ziekenhuis en bestuurslid bij CBOG.

Kentalis

Bakker heeft de afgelopen 17 jaar als bestuurslid van Kentalis en haar rechtsvoorganger Effatha/Guyot opgetreden. In deze jaren heeft de organisatie zich tot een toonaangevende expertiseorganisatie voor onderwijs en zorg ontwikkeld. ‘De raad van toezicht is hem veel dank verschuldigd voor wat hij tot nu toe voor de organisatie heeft betekend.’ Het expertisecentrum, dat zich richt tot mensen met een taalontwikkelingsstoornis of audio- en visuele beperking, dekt nu bijna een landelijk aanbod.

V&VN

De raad van toezicht van Kentalis gaat met het aanblijvende lid van de raad van bestuur, Katja Hoorn, op zoek naar een opvolger. Henk Bakker blijft na zijn vertrek bij het expertisecentrum wel actief als voorzitter van V&VN en als toezichthouder in de zorg, onder andere bij Woonzorgconcern IJsselheem.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.