Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Henk Hersbach nieuwe bestuurder Mediant

Henk Hersbach is vandaag begonnen als interim-bestuurder bij GGZ-aanbieder Mediant. Hersbach vervangt bestuursleden Seuters en Janssen die 13 juli op non-actief zijn gezet door de raad van toezicht.

Hersbach beschikt over jarenlange ervaring als interim-bestuurder bij verschillende instellingen. Hij zal het bestuur van Mediant op zich nemen tot de geplande fusie met Adhesie, de Zwolse Poort en Riagg IJsselland volgend jaar is afgerond.

Motieven

De raad van toezicht wil niet ingaan op de motieven van de beslissing om het voormalige bestuur de wacht aan te zetten. De Twentsche Courant Tubantia meldt dat de ondernemingsraad al eerder het vertrouwen in het bestuur opzegde. De reden hiervoor zou zijn dat de directie een slecht overlegklimaat en afstand tussen management en werkvloer had gecreëerd. Hierdoor zou er een groot verloop onder het personeel zijn ontstaan. De or en cliëntenraad hebben positief gereageerd op de benoeming van Hersbach. (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Bestuur Mediant op non-actief

Websites:

Mediant

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.