Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Henk Kamp wordt toezichthouder bij ziekenhuis

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Henk Kamp wordt voorzitter van de raad van toezicht van de Ziekenhuis Groep Twente (ZGT). Gisteren werd al bekend dat Kamp de nieuwe voorzitter van brancheorganisatie ActiZ wordt.
Henk Kamp rvt ziekenhuis ZTG
Foto: ANP/Remko de Waal

Henk Kamp volgt per 1 november 2017 Paul te Riele als voorzitter van de raad van toezicht van de ziekenhuizen in Hengelo en Almelo. Te Riele is al in juli 2017 afgetreden. Kamp was minister van Economische Zaken in het kabinet Rutte-II. Omdat hij niet terugkeert als minister, kan hij naar eigen zeggen deze nieuwe taak op zich nemen. ‘Wat is er mooier dan in je eigen regio een bijdrage leveren aan de toekomst van de zorg?’, zegt Henk Kamp.

Ziekenhuis Groep Twente

ZGT is blij met de nieuwe voorzitter die een groot netwerk en veel  bestuurlijke ervaring meebrengt. ‘Juist in deze roerige tijd is het belangrijk dat de raad van toezicht weer op volle sterkte is. Ik vertrouw erop dat Henk Kamp een wezenlijke bijdrage gaat leveren aan een toekomstgericht en financieel gezond ZGT’, aldus Ton Ruikes, voorzitter van de raad van bestuur.

Loopbaan Henk Kamp

Kamp, geboren in 1952 in Hengelo (Overijssel), was sinds 1994 tien jaar lid van de Tweede Kamer en bijna twaalf jaar minister van achtereenvolgens Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, Defensie, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Economische Zaken. Tussentijds bereidde hij gedurende twee jaar de bestuurlijke hervorming in Caribisch Nederland voor. In 2012 was hij verkenner en aansluitend informateur samen met Wouter Bos. Eerder was Henk Kamp fiscaal rechercheur, wethouder in Borculo en lid van Provinciale Staten van Gelderland. Henk Kamp is getrouwd, heeft twee kinderen en vier kleinkinderen en woont in Diepenheim.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.