Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Henk van Dalen nieuwe toezichthouder Erasmus MC

Sarah Berends
De minister van OCW heeft met ingang van 1 april 2014 Henk van Dalen benoemd tot lid van de raad van toezicht van het Erasmus MC. Van Dalen volgt Hans Smits op die per 1 januari 2014 is benoemd is tot voorzitter van de raad van toezicht van de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Henk van Dalen nieuwe toezichthouder Erasmus MC

Van Dalen heeft sinds zijn studie in Rotterdam diverse functies bekleed op de terreinen human resources, research en development, en algemeen management. De laatste dertien jaar is hij werkzaam geweest als financieel directeur en bestuurder van beursgenoteerde bedrijven. Hij zal binnen de raad van toezicht van het Erasmus MC het voorzitterschap van de audit en compliance commissie (ACC) op zich nemen.

De andere toezichthouders

De overige vier leden van de raad van toezicht zijn Cees Maas (voorzitter en lid van de ACC), Erik van den Emster (lid van de commissie kwaliteit), Thea Heeren (vice-voorzitter en voorzitter van de commissie kwaliteit) en Iet van Albada-Kuipers (lid van de commissie kwaliteit).

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.