Het Mayo Clinic Care Network dijt uit

Het Mayo Clinic Care Network telt inmiddels 36 ziekenhuizen. Sinds kort zijn ook twee buitenlandse ziekenhuizen 'member'. Ook Nederlandse ziekenhuizen kunnen lid worden van het Amerikaanse topmerk. Een interview met John Osborn, bestuurder bij de Mayo Clinic Care Network.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Mayo_450.jpg

De Mayo Clinic, een van de beste ziekenhuizen van Amerika, is een gigantische organisatie. De omzet bedraagt meer dan tien miljard dollar. Dat is ongeveer evenveel als alle algemene ziekenhuizen in Nederland bij elkaar. De hoofdvestiging in Rochester (Minnesota) bestaat al uit enkele locaties. In die Amerikaanse staat in het mid-Westen maken ook nog tientallen kleinere klinieken  deel uit van het Mayo Clinic Network.

AskMayoExpert
Daarnaast zijn dertig jaar geleden twee ziekenhuizen in Florida en Arizona overgenomen. Die overnames leerden de artsen in Rochester dat het heel veel moeite kost om dezelfde cultuur en hetzelfde niveau van zorg

0
188

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.