Het totaalplaatje van Amstelland maakt het interessant’

Esther Agterdenbos begint per 1 juni ‘vol vertrouwen’ als bestuursvoorzitter bij Ziekenhuis Amstelland dat gestaag uit het dal klimt. In de revalidatiezorg deed ze ervaring op als bestuurder, maar zelfs tijdens haar studie al had management in de zorg haar speciale belangstelling.
Esther-Agterdenbos.jpeg

Gezien het laatste bericht op onze site over het miljoenenverlies bij Ziekenhuis Amstelland is dit een dappere stap, al blaakte interim-bestuurder Ad Huijsmans van vertrouwen in de toekomst. ‘Ook ik begin vol vertrouwen. Het zal niet makkelijk zijn, maar dat maakt het juist een leuke uitdaging. Het ziekenhuis zit weer op de goede weg. De verandering is nog wel gaande, en dat komt goed uit want ik hou van verandering.’

De solvabiliteit moest omhoog, de tarieven met verzekeraars beter, de inkoop goedkoper… ligt het ziekenhuis op koers? ‘Ik weet nog niet alle details, maar op hoofdlijnen ben ik erover bijgepraat.

0
89

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.