HHT redt 4000 in plaats van 12000 banen

Gemeenten hebben vorig jaar maar een klein deel van de Huishoudelijk Hulp Toelage uitgegeven. Er zijn vorig jaar ongeveer 4.000 banen gered met de subsidie in plaats van de potentiële 14.700 banen die gered hadden kunnen worden.
ontslagenIstock400.jpg

Het ministerie van VWS heeft de eindinventarisatie gepubliceerd over de inzet van de subsidie om banen in de thuiszorg te redden; de Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT). De bereikte eindstand voor 2015 is hoger uitgevallen dan in september 2015 werd ingeschat,  namelijk dat er tussen de 3.500 en 4.400 werknemers aan het werk zijn gehouden dankzij de HHT. De HHT is de Rijkstoelage die burgers kunnen krijgen als ze een huishoudelijke hulp inhuren in de Wmo. Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) en minister Lodewijk Asscher (SZW) riepen de subsidie in het leven om de ontslaggolf onder huishoudelijke hulpen te temperen. De

0
39

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.