Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘HHT redt niet meer dan honderd banen’

Het kabinet heeft aangekondigd dat de zogenoemde Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) 19.000 banen zou redden. Om één baan te redden, zijn ongeveer tien HHT-cliënten nodig. Dus zijn er in totaal 190.000 HHT-cliënten nodig. ‘Onmogelijk’, zegt algemeen directeur Zion Jongstra van TSN Thuiszorg. ‘Er bestaan nu krap duizend HHT-cliënten’.
‘HHT redt niet meer dan honderd banen’

Op basis van de ervaringen bij

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. HHT is één grote schaamlap. Ook de eis dat het geld alleen besteed mag worden aan zorginstellingen met mensen in loondienst is direct in strijd met het mededingingsrecht. Zelfstandig opererende alphahulpen en ZZP’ers worden met overheidssubsidie brodeloos gemaakt. Gelukkig zijn er steeds meer gemeenten die zich daar niets van aantrekken. Ik wil Jongstra graag steunen in zijn oproep aan Van Rijn om de HHT beperking aan gemeenten los te laten en gemeenten het geld naar eigen inzicht laten besteden. Dit is overigens in de Kamercommissie VWS ook al door Mona Keijzer (CDA) bepleit.
   Berend Raap

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.