Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hilversum krijgt grootste zorghotel van Nederland

Mark van Dorresteijn
Hilversum heeft in 2012 het grootste zorghotel van Nederland. Het complex telt 140 kamers en wordt op het terrein van Tergooiziekenhuizen gebouwd. De overeenkomst tot dit besluit werd afgelopen donderdag getekend door bestuursvoorzitter Claudia Zuiderwijk van Tergooi en bestuurder Marjolein Verstappen van zorgverzekeraar Agis

Het ziekenhuis bekostigt de bouw, Agis draagt bij aan de exploitatie ervan. De zorgverzekeraar rekent erop dat veel van de eigen klanten gebruik maken van de het hotel. In het Gooi heeft Agis namelijk de meeste verzekerden. Bovendien dekt de verzekeraar het verblijf in het zorghotel.

Rustgevende omgeving

Het zorghotel komt tegemoet aan de toenemende behoefte om de leemte tussen het ziekenhuis en thuis te vullen”, stelt Agis. “In het bijzonder voor oudere mensen is de overgang van het ziekenhuis naar de thuisomgeving vaak te groot. Mensen kunnen in een zorghotel de ziekenhuisomgeving verruilen voor een rustgevende en herstellende omgeving. Daarnaast levert dit ook een kostenbesparing op, omdat het verblijf in een ziekenhuis aanzienlijk meer kost dan dat van een zorghotel.”

Luxe hotel

Zuiderwijk geeft aan het om een luxueus hotel gaat, inclusief restaurant à la carte, fitnessruimte en grand café. De opening van het zorghotel moet plaatsvinden in 2012. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Tergooiziekenhuis Hilversum behoudt eerste hulp

Tergooi organiseert ‘zorginkoopdag’

Gedoe om bouw zorghotel AMC

Hotels zien kansen in zorgmarkt

Zorgvisie magazine

Meer weten? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.