Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Hilversum wil zorgpark Tergooiziekenhuizen

Het college van Burgemeester en Wethouders in Hilversum is vastbesloten een multifunctioneel zorgpark te bouwen rond het ziekenhuis in de gemeente. Het college sluit aan bij de plannen van Tergooiziekenhuizen en een conclusie van een commissie onder leiding van hoogleraar gezondheidseconomie Wim Groot.
Hilversum wil zorgpark Tergooiziekenhuizen

Tergooiziekenhuizen heeft locaties in Blaricum en Hilversum. In Hilversum is meer ruimte voor het zorghotel en de andere gebouwen die nodig zijn. Daarnaast kan het zorghotel hier logistiek gunstig samenwerken met revalidatiecentrum De Trappenberg en astmacentrum Heideheuvel. Het bestuur van de ziekenhuizen wil ook elders in Hilversum een gezondheidscentrum bouwen dat anderhalvelijnszorg moet gaan aanbieden. In dat centrum komt een combinatie van huisartsen, fysiotherapie, apotheek en verloskunde.

Integrale zorg

“Vanuit het perspectief van de patiënt kan de samenwerking tussen verschillende zorgverleners leiden tot optimaal gebruik van complementaire expertise en dus tot betere, want meer integrale zorg.” Dit concludeert de onderzoekscommissie in haar verkennende onderzoek naar de plannen van Tergooiziekenhuizen, onder leiding van bestuursvoorzitter Claudia Zuiderwijk. De gemeente Hilversum wil door een procesaanpak van het zorgpark meer grip krijgen op de regionale zorgverlening. Op deze manier moet duidelijker worden wie voor welke soort zorg verantwoordelijk is. Hilversum stelt een harde eis dat alle partijen financieel moeten bijdragen aan het project. In februari besluit de gemeenteraad over het plan. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Hilversum krijgt grootste zorghotel van Nederland
Tergooiziekenhuis Hilversum behoudt eerste hulp
Wim Groot: ‘Hoge zorgpremie is niet nodig’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Tijdens een werkconferentie een paar jaar geleden te Apeldoorn , heb ik Claudia Zuiderwijk meegemaakt en zij had een heldere visie op Zorg. Zelf denk ik dat zij die visie voortzet met een aanpak wat de Gemeente Hilversum ondersteund. Ga zo door en wij horen wat de resultaten zullen zijn.Veel succes !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.