Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hitteplan onvoldoende nageleefd

Om patiënten het hoofd koel te laten houden, heeft de beroepsorganisatie Verpleegkundigen & Verpleegkundigen Nederland (V&VN) een aantal aanbevelingen opgesteld. Onder zorgverleners zou er namelijk grote onduidelijkheid bestaan over het Nationaal Hitteplan.

Het Hitteplan werd vorig jaar gelanceerd door het ministerie van Volksgezondheid, koepelorganisatie Actiz en diverse zorgorganisaties. Het opgestelde protocol moet bij een hittegolf voor verkoeling zorgen onder bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen en zelfstandig wonende senioren.

Geen maatregelen

Uit een peiling van V&VN blijkt dat bij een derde van de websitebezoekers in hun instelling geen speciale maatregelen worden getroffen bij hitte. Nog eens een derde gaf aan dat dit wel gebeurde, maar alleen op initiatief van de zorgverleners. Bij de rest wordt het beleid wel aangepast. V&VN heeft daarom het initiatief genomen en geeft op haar website een aantal tips. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Tehuizen nalatig met hitteplan

Ross maakt hitteplan

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.