Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

HiX voor Röpcke-Zweers Ziekenhuis

De Saxenburgh Groep heeft vrijdag 2 december een nieuw ICT-systeem in gebruik genomen. Het digitale ziekenhuisinformatiesysteem, inclusief elektronisch patiëntendossier (EPD), is succesvol vervangen door de nieuwste versie: HiX. Hiermee is het ziekenhuis optimaal voorbereid op de toekomst.
livergang400.jpg

HiX is het volledig geïntegreerde ZIS/EPD van ChipSoft. ‘Het stelt ons ziekenhuis in staat om sneller vooruit te gaan’, vertelt Manager ICT Nico Lautenbach van de Saxenburgh Groep. ‘We beschikken nu over een platform waarmee we eenvoudiger informatie kunnen uitwisselen met onze zorgpartners in de regio Vechtdal. Zo kunnen we intensiever samenwerken. Met het systeem kunnen we bovendien onze zorgprofessionals beter elektronisch ondersteunen in hun werk.’

Online toegang
De Saxenburgh Groep is hierdoor ook voorbereid op het openen van de digitale ziekenhuisdeuren voor patiënten, vervolgt Nico Lautenbach.  ‘We beschikken over de technologie om onze patiënten op veilige wijze digitaal te betrekken bij hun behandeling. Denk aan online afspraken maken en het bieden van online toegang tot medische gegevens zoals uitslagen en brieven.’

Training
De ingebruikname van het nieuwe systeem ging vrijdag geruisloos voorbij aan de patiënten en partners van de Saxenburgh Groep. Alle patiëntenzorg, inclusief de spoedzorg, draaide door. Dat is vooral te danken aan de uitvoerige voorbereidingen binnen het HiX Project waarbij medewerkers vanuit de zorg en de afdeling ICT waren betrokken. Zij hebben het systeem ingericht, van A tot Z getest en trainden alle zorgprofessionals.

Dossier EPD/Zis
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruik maken van deze informatie. Nauwverwant aan het epd is het ZIS ofwel ziekenhuisinformatiesysteem. Het ZIS draait om de organisatorische, financiële of logistieke aspecten van de praktijk, de behandelingen en het beheer van de patiënten(stroom).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.