Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

HKZ en NEN gaan samenwerken op zorggebied

Mark van Dorresteijn
De Stichting Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector (HKZ) gaat per 1 januari 2012 op in de Stichting Nederlands Normalisatie-instituut (NEN). De twee zetten hiermee in op samenwerking op het gebied van zorg.
HKZ en NEN gaan samenwerken op zorggebied

Het keurmerk HKZ en de daaraan verbonden activiteiten worden voortgezet. Dat betekent dat de HKZ-certificaten en het HKZ-keurmerk blijven gewaarborgd. De medewerkers van HKZ worden opgenomen in de NEN-organisatie.

Fusie

De kwaliteitsstichtingen hebben de afgelopen maanden de fusie onderzocht en kwamen tot de conclusie dat de activiteiten van beide organisaties in de zorg elkaar goed aanvullen. “Door de fusie kunnen we gezamenlijk de organisaties en de professionals in de zorg nog beter ondersteunen bij het aantoonbaar verbeteren van hun patiëntenzorg”, meent Laurie Ickenroth, bestuurder van HKZ. “Door bundeling van de expertise van HKZ en de brede en internationale focus van NEN ontstaat een toonaangevende organisatie op het gebied van kwaliteit in de zorg”, voegt Jan Wesseldijk, Algemeen Directeur NEN, daar aan toe. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Deze beide keurmerken zijn net zo veel waard als toilet papier. Het is voor de burger inmiddels helder en duidelijk dat deze beide organisaties en het systeem er om heen deze eigen keurmerkjes maar vanuit 1 belang er waren en dat was zeker niet die van de patiënt.Eigen keurmerken zijn meer dan schadelijk geweest voor de Nederlandse burger waarvan er jaarlijks 150.000 patiënten minimaal vermijdbare schade ondervonden. Ruim 10.000 bleven invalide en dezelfde aantal overleden vermijdbaar. Deze cijfers zijn van C.Wagner die in opdracht van VWS onderzoek deed naar vermijdbare schade in ziekenhuizen en dit rapport is onjuist naar buiten gedragen door deze beroepsgroep die geprobeerd hebben de uitslagen te bedekken door onjuiste deze informatie te geven. Deze kwaliteit problematiek zouden bij deze top keurmerken nooit mogen en kunnen gebeuren als deze flut keurmerken ook betrouwbaar en zuiver geweest zouden zijn. Schijnveiligheid is hierdoor ontstaan bij de burger en die worden er gewoon ingeluisd met alle ellende van dien. Ze gaan over lijken deze heerlijke beroepsgroep met hun top keurmerken. Wat zijn die slachtoffers en nabestaanden toch blij dat dit soort bedrijven er zijn die de kwaliteit goed kunnen beoordelen. U dient allen echt op een eiland gezet te worden en met u velen daarbij. U bent een werkelijk gevaar voor de gezondheidszorg van Nederland. U heeft allen de kwalificatie bereikt die velen ook hebben die achter slot en grendel zitten maar u wordt allen beschermd zolang dit nog duurt!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.