Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoger budget vervoer dagbesteding

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft twee nieuwe tarieven vastgesteld voor vervoer van en naar dagbesteding vastgesteld. Dat meldt de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) vandaag.
Hoger budget vervoer dagbesteding
Foto: ANP Roos Koole

Het gaat om tarieven voor rolstoelgebonden cliënten en een nieuwe prestatie voor het vervoer van kinderen. Hiervoor heeft het ministerie van VWS 25 miljoen euro beschikbaar gesteld. Voor beide groepen is het tarief 19 euro per aanwezigheidsdag. Zorgaanbieders krijgen tot 22 mei de mogelijkheid om door middel van een extra budgetronde hun prijsafspraken voor vervoer te herzien.

Op is op
In de circulaire die de zorgaanbieders van de NZa hebben ontvangen staan de verdere details. Belanrijk is volgens VGN naast de uiterste inzenddatum dat het totaal van de volumeafspraak niet mag wijzigen. Landelijk mag de 25 miljoen waarmee de contracteerruimte is verhoogd, niet worden overschreden. Een eventuele overschrijding wordt bij de desbetreffende zorgaanbieders gecorrigeerd naar rato van het aandeel van de aanvraag op het totaal van de ingediende aanvraag.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.